HTML

72 ágú szélforgó kisokos

A parakutatók nem parahívők. Az egely wheel egy korszakalkotó találmány, vagy trükkös átverés? Szerintem egyértelműen ez utóbbi. Az egely kerék csak egy drága szélforgó. Összegyűjtöm az eddig feltárt adatokat és új kísérleteket és összefüggéseket is megosztok majd az olvasókkal. Engem felháborít, hogy még mindig a magyar minisztériumok által, tehát államilag felügyelt, ellenőrzött és lebonyolított természetgyógyászati vizsgakérdések közt szerepel, mint bioenergia mérőeszköz. A legszélesebb nyilvánosság bevonásával legyen lezárva végre ez a téma. Iván Gábor IGe vilagnezet(qkac)index.hu

Címkék

Aion Alapítvány (2) áldozatok (2) aTV (2) Balog Zoltán (1) Bányai Éva (1) Bencze Gyula (1) BetBulls Kft (1) bioenergia (3) bioenergia mérő készülék (3) Boczán János (4) Daróczi Csaba Sándor (1) Daubner Béla (1) Egely György (18) egely kerék (17) Egely Kft. (2) egely wheel (12) egészségügyi minisztérium (2) Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI (3) Élet és Tudomány (3) energy wheel (6) G.Harry Stine (1) Gráff Zoltán (1) Gyurcsók József (1) Harasztosi László (2) Hartlein Károly (2) Hit Gyülekezete (1) Hraskó Gábor (3) index.hu fórum (1) iorgu (1) Iván Gábor (8) Jakab István (5) Jankó Ferenc JFEry (4) Kapuváry András (1) karizmatikus.hu (1) kfki (1) kisérlet (7) krinolin (1) mágnesesség (1) Magyar Feltalálók Egyesülete (3) Magyar Szabadalmi Hivatal (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) mai nap (1) memetika (1) Mérő László (1) nemzeti erőforrás minisztérium (2) nyílt levél (3) Para-kutatási Tudományos Társaság (6) parajfalók (2) Parapercek (2) Paulinyi Tamás (7) pedagógia (1) porfúziós reaktor (4) radiometer (1) Ragó Zoltán (2) Rauh Edit (3) Stahl Judit (1) stirling motor (1) szélforgó (4) Szentágothai János (2) Szintézis Egyesület (2) Szintézis Szabadegyetem (2) Szkeptikus Társaság (4) szponzorálás (1) Tűrhetetlen találmányok film (1) tv2 tények (1) Vágó István (3) Vámos Tibor (1) Vassy Zoltán (7) VekerdyTamás (1) videós kisérlet (6) vitalitás (8) vitalitásmérő (8) vitalitás jelző (1) Vivanatura online televízió (3) vízforgatás (2) Vizvári László (2) wikipédia (1) X-Aknák (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

2020.02.20. 19:36 Iván Gábor IGe

Sikeres para-gyógyításaim

ivan_gabor_ige.jpg

Iván Gábor IGe néhány gyógyítása, ami egyértelműen hatott és sikeres:

1. Kellett hozzá több mint két évtized, mire sikeresen kigyógyultak egyesek, illetve inkább sokak az egely kerék féle "vitalitás" mérésből.

2. Széles Gábornak közel negyed annyi idő alatt sikerült kigyógyulnia az energia cellájából.

3. Gróf Spanyol Zoltán "vízautó" hívei is körülbelül egy évtized eltelte után, ma már jellemzően kerülik és szégyellik régebbi tévképzeteiket.

Memetikai tudományos módszerek működnek ott is, ahol a logika és a józan ész már nem nagyon. Ezen eseteknél is. Az segített a lezárásokhoz.

Szólj hozzá!

Címkék: memetika Iván Gábor vitalitásmérő


2013.06.02. 05:09 Iván Gábor IGe

Egely György kókler, elmész te a búsba!

Videó felvételeken hőzöngöl Jakab Istvánnal együtt, hogy te aztán leülsz bárkivel szakmai vitára csak hát nincs senki sem, aki erre vállalkozna. Vállalkoztam. Erre meg próbafelvétel és a Keshe témáról vitázzuk együtt trükkökkel jöttetek elő. Pedig én a 72 ágú szélforgó és a mikró népi vaskohó "találmányaid" vitájára jelentkeztem. Tudod mit? Ez volt az utolsó segítőkész cselekedetem veled kapcsolatosan. Azt kívánom, hogy üljön le veled  egy pszichiáter, vagy egy büntető bíró kamerák előtt beszélgetni a "szakmai dolgaidról", mert én már többet soha sem fogok.

parapercek_egely_tesla_V_kesz_11_05_20_vntv.jpg

Elkezdtem levelezni a Magyar Feltalálók Egyesületével és a szabadalmi hivatallal az általad nano porfúziós reaktornak nevezett, szerintem meg csak egy kohászati bűvésztrükk tekintetében.  Ezen levelezések bármelyikét kirakhatod az netes oldalaidra, semmi kifogásom ellene, csak az ne legyen hiányos! Mert jelenleg az.

A rólam is szóló, a feleséged által közvetített, alábbiakban idézett írásotok, viszont nagyon problémás. Így ezzel kapcsolatosan kiigazítalak, mert a butaságod és a memória zavarod is orvosolható. Egyedül a szándékos aljaskodás kivétel ez alól. Amennyiben ezek után nem korrigálod, akkor a tények igazolják a feltételezésemet. Mert nekem ez annak tűnik velem szemben. Kezdjük a memória zavaraid kezelésével. Tudod mi itt ez az alábbi képen? Igen egy olyan a nevemre kiállított tagsági igazolvány, ahol te is tag voltál. Tudod kiknek az aláírása szerepel rajta? Paulinyi Tamásé és Bánhegyi Zsolté, akiket szintén mindketten jól ismerünk. Paulinyi Tamás parahívő életművész nulla műszaki tudással. Szegény Zsoltot, aki bölcsész végzettségű jót csőbe húztad a mágneses motoroddal. Szégyeld emiatt is magadat!

Paraigazolvany5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nyílt levél egely wheel egely kerék Vassy Zoltán Paulinyi Tamás Egely György Iván Gábor bioenergia mérő készülék Para-kutatási Tudományos Társaság Parapercek Magyar Feltalálók Egyesülete


2013.02.17. 09:54 Iván Gábor IGe

A természetgyógyászati vizsgakérdésekből kikerült

Az Egely kerékre, mint bioenergia mérő készülékre vonatkozó összes kérdés légyegében már 2012. december 3-án kikerült a hivatalos és a kormány által ellenőrzés alatt tartott természetgyógyászati vizsgakérdésekből. A hivatalos ügyintézés menete miatt volt eddig szükség az adott információ bizalmas kezelésére.

72águ szélforgó264x264.png

2013.01.22 12:09

Tisztelt Rauh Edit főigazgató-helyettes asszony!

2012. december 3-án 10 órai kezdettel folytattunk egyeztetést a GYEMSZI ETI Horánszky utca 15. szám alatti épületében az úgynevezett egely kerék természetgyógyászati vizsgakérdésekben való megtévesztő szerepeltetése ügyében.


 Gyemszi-jav2.JPG

A GYEMSZI, ETI logója. Csak illusztráció az össze nem téveszthetőség miatt, mert jól megkeverték a szervezeti felépítéseket.


Akkor úgy állapodtunk meg, hogy leghamarabb egy hónap elteltével térünk vissza az ügyben szükséges közös teendőinkre. Ezen időszak alatt vállaltam, hogy a történteket nem hozom nyilvánosságra, nem publikálom.

Következők kerültek szóba:

1./ Egyeztetés, közös vita az egely kereket a vizsga kérdések közzé bekerülést kérőkkel, intézőkkel. Vagy azokkal, akik még nem ismerik az egely kerék valós fizikai működési elvét.

2./ Dr. Boczán János könyve könyvtári beszerzése, ha nem sikerül, akkor a szükséges oldalakt másolom.

3./  A vizsga kérdések átvizsgálása, további hibafeltárás miatt.

4./ Egy hivatalos közlemény kiadása, hogy az egely kerék kikerült/kikerül  az államilag lebonyolított és ellenőrzött természetgyógyászati vizsga kérdések közül, mivel a működési elve nem bizonyított, önellenmondásos. A környezet hőkülönbségei miatt keletkező széláramlat kizárása esetén miért nem működik? Használata az előkerült adatok alapján inkább betegségre ösztönzi használóját, mint egészségre.

5./ A hivatalos közleményt vállaltam, hogy széles szakmai körök és a nyilvánosság elé tárom, annak tartalmát adott esetben ha szükséges megvédem. Ezzel egy időben a GYEMSZI ETI jóhiszemű helyzetét az esetleges félreérthetőség miatt tisztázom, írásaimban ezt közzé teszem.

6./ Az egely kerék "áldozatai" témában és másban is segítséget nyújtok a GYEMSZI ETI részére. Ez a témát a bulvársajtó biztosan felkapja előbb-utóbb és Önöket jogos támadás érné miatta, ha a nem zárkóznak el megfelelően és hivatalosan is az egely keréktől.

Várom az ügyben viszonylag gyors válaszukat, hogy mi aktuális és mi már nem a megbeszéltek közül, mert nekem 1-2 hét elteltével szükséges nyilvánosságra hoznom a megbeszélésünket, a hivatalos közleményükkel, vagy anélkül. Vele jobb lenne.

Tisztelettel: Iván Gábor IGe 
http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/

Iorgu az egely kerék őrült áldozata?  A történet valóságos, de konkrét név nélkül is közérdekű egészségvédelmi és tudományos kérdés. Miért? Mert az államilag ellenőrzött és levezényelt természetgyógyászati vizsga kérdések közt is az egely keréknek pozitív hatásokat tulajdonítanak, holott a valóságban annak használata betegségre ösztönöz. Betegségekhez vezet. Amelynek nem csak pszichés, de akár halálos áldozatai is lehetnek. 

http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/2013/01/07/iorgu_az_egely_kerek_orult_aldozata

Szólj hozzá!

Címkék: nyílt levél bioenergia vitalitás egely kerék vitalitásmérő bioenergia mérő készülék Rauh Edit Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI GYEMSZI


2013.02.12. 16:25 Iván Gábor IGe

Paulinyi szerint sem úgy működik, mint Egely állítja

Paulinyi Tamás 29 perc 24 másodperctől beszél 5-6 percen belül az Egely kerékről egy 2013.02.08.-án feltett videóban. Mára már szerinte sem úgy működik a kerék, ahogyan Egely György állítja. Alapvetően az én fordított működési elvemet támasztja alá. Tehát ő is azt figyelte meg, hogy az egészséges embereknek alig forog, a betegeknek meg nagyon forog. A mentségként felhozott magyarázat, hogy a teremben lévő más ember befolyásolja a forgást, az meg már csak hadovázás.
 

Szólj hozzá!

Címkék: Paulinyi Tamás Egely György vitalitásmérő Szintézis Szabadegyetem


2013.02.01. 11:43 Iván Gábor IGe

Hartlein Károly a mágnesességről

Härtlein Károly Budapesti Műszaki Egyetem, Fizikai Intézet, Demonstrációs Laboratórium

Szólj hozzá!

Címkék: kisérlet mágnesesség videós kisérlet Hartlein Károly


2013.02.01. 01:33 Iván Gábor IGe

Magyar Feltalálók Egyesülete levelek 2

From: Iván Gábor
Sent: Sunday, January 27, 2013 4:27 PM
To: 'MAFE Vedres András'
Subject: RE: Egely György szélhámosságai

Kedves MAFE, kedves András!

Ha már vette/ték a lapot és úgy látom szakmai jelleget is érintő vitába kíván/nak velem keveredni, akkor javasolnám, tegyük ezt nyilvánosan a neten valahol. Az ottani vitához előzetesen javaslom a következőeket tanulmányozni, illetve töprengeni rajta:

A ceruzabél vasvegyület-tartalmáról elérhető egy tanulmány itt: arxiv.org/pdf/1107.1662.pdf

 Van olyan vasvegyület, ami nem mágnesezhető, pedig szén jelenlétében hő mellett vassá meg szén dioxiddá alakítható: 2 Fe2O3 + 3 C -> 4 Fe + 3 CO2

 Továbbá:

  1. Állok elébe egy ilyen kísérlet tesztelésére és kritikai próbájára. Mikor és hova kell mennem?
  2. A legtöbb ceruzabél tartalmaz vasoxidokat.  Az pedig a szén és hő mellett vassá és széndioxiddá alakul.
  3. A tudományos módszertan szerint az úgynevezett „feltalálónak” ki kell állnia kritikák próbáját.

 A tudatása nem nagyon érdekel, a tények érdekelnének. Azt meg nem csak leírni, hanem bizonyítani illik. Az por szippantását is szívesen megnézném élőben is. Ha megbocsátod, a leveled végén lévő sima fikázásodat nem reagálnám le, mert a több mint egy évtizedes netes életem miatt nagyobb benne a rutinom.

Üdv: IGe


From: MAFE Vedres András [mailto:genius@inventor.hu]
Sent: Saturday, January 26, 2013 10:59 AM
To: Iván Gábor
Cc: Egely Kft.
Subject: Re: Egely György szélhámosságai

 Tisztelt Iván úr!

 Okfejtése video felvételek megtekintésén, téves tudásán és nagyfokú rosszindulatán alapul.

  1. Valós, élő kísérletet nem látott, a videokat félreértelmezi, hogy a cerkabél mozogat a mágnes hatására.
  2. A grafit ceruzabél (Rotring hi-polymer, art R 5050506) nem rendelkezik mágneses tulajdonsággal, mágnes sem alulról, sem felülről nem mozgatja. Ha nem hiszi, próbálja ki, ha van ilyen cerkabele, egy paírlapja és mágnese.
  3. Rosszindulatú és érzelmektől vezérelt okfejtés, ha mindenben "csalást" feltételezünk. Csalónak tartunk valakit, aki nekünk nem illeszkedik elképzeléseinkhez a dolgaival. Sok tudós és feltaláló lett ilyen mentalitás áldozata, majd a "itészek" jutalma nevetség, megvetés lett. 

Tudatom, hogy a kisérlet előtti anyagmintábam lévő vastartalom (0,001%) két nagyságrendel emelkedik 3 perces behatás után. A fekete por  előtte nem, de a kísérlet után mágneses tulajdonságot mutat. (Alufóliára téve alulról odahelyezett mágnessel a por mozgatható. Ha a por fölé helyeznénk a mágnest, az Ön kívánságára, akkor az magához szippantaná a port.)

Tisztelt uram! Rossz nyomon kételkedik. Megalapozott kételkedés üdvös, mert az előre vihet. Ilyennel magam szolgálhatnék, de most csak várom, hátha Ön is képes lesz szakmailag (kémia, fizika)megalapozott kételkedést érzelmeitől vezetett agyából kicsiholni.

Üdvözlettel:  

VEDRES András dr. - http://www.inventor.hu/elnoks/vedrese.htm
Tel.: +36 20 945 8078 - Tel./Fax: +36 1 220 3040 - Skype: mafe_vedres
President - International Federation of Inventors' Associations (IFIA) - http://www.invention-ifia.ch
Secretary General - Association of Hungarian Inventors (MAFE) http://www.inventor.hu

Kiegészítés 2019.07.28-án:

Néhány, 4-5 év múlva rákérdeztem Vedres Andrásra, hogy még mindig úgy gondolja-e, hogy meglátásaim hibásak és Egely György egy zseni feltaláló és nem csak egy ügyes bűvészmutatványos? Ezt a választ kaptam tőle:

vedres_vs_egely.JPG

A Magyar Feltalálók Egyesületének (volt) elnöke/titkára nem túl felkészült szakmailag és hiszékeny. A sok figyelmeztetés ellenére jó sok év és leégések sora kellett, hogy belássa, azt amit én és sokan mások is írtak neki. Pedig ráadásul tudtommal kémikus. Így duplán égő a hiszékenysége. Minden esetre rendes tőle, hogy legalább így utólag és felém belátta tévedését. Erre viszont kevesen képesek.

SiC= A szilícium-karbid (képlete SiC) a szilícium szervetlen vegyülete, karbidja. A tiszta szilícium-karbid színtelen, de az ipari célokra használt kristályok általában fekete színűek. Igen kemény anyag, csaknem olyan kemény, mint a gyémánt. Vízben oldhatatlan vegyület. Ha szénfölösleget tartalmaz, félvezető tulajdonságú.
Előállítása:
A szilícium-karbid szilícium-dioxid (homok) és koksz reakciójával állítható elő magas hőmérsékleten, elektromos kemencében.
S i O 2 + 3 C → S i C + 2 C O

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Magyar Feltalálók Egyesülete


2013.01.25. 23:50 Iván Gábor IGe

A porfúziós reaktor csak egy Uri Gellerhez méltó trükk

 

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó ( 2:15-től ) erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Amolyan Uri Gelleres. Illetve több is van, de most csak a legfontosabbat írom le, amellyel még nem találkoztam, hogy más is említett volna, de ha igen, akkor már többen vagyunk.

bűvésztrükk2.gif

Egyes bemutató videókban (8:45) a grafitszál viszonylag nagyobb majdnem 8-10 milliméteres darabban marad és egyértelműen látszik, hogy csak azt mozgatja a mágnes és a grafitszál csak tolja maga előtt a port.

Tehát nagyon nem véletlen, amit viszont már mások is kifogásoltak egy fórumon, hogy miért nem teszik a por fölé a mágnest? Azért nem, mert csak a kohászatilag kezelt grafitszálat vonzaná magához.

Gondolom ez érthető és leellenőrizhető, de ez még nem utal szándékos megtévesztésre, mert lehet butaságból, tanulatlanságból fakadó is. Viszont más videókban, főként a gömbüveges videókban a kiöntés előtt van egy teljesen felesleges mozdulatsor, ami a trükk lényege és az nagyon nem véletlen. A kiöntés előtt belenyúl egy eszközzel az üveggömbbe és kisebb darabokra töri össze a grafitszálat. Ami ugyancsak tolja maga előtt a port, de most, hogy már több apró darabban van, és ez így nehezebben észrevehető. A grafitszál kiöntés előtti összetörése már egyértelmű csalásra, szándékos megtévesztésre utaló cselekedet.

Most a dolgot nem cifrázom, videó részleteket sem szerkesztek össze miatta, mert a lényeget leírtam. Nézzétek meg ismételten, erre figyelve videókat és gondolkozzatok!

bűvésztrükk1.jpegA képre kattintva egy hasonló bűvésztrükköt láthatunk videón.

Kiegészítés 2019.02.13. ;  Egy írásom után kb egy évvel közzétett videóban egyértelműen látszik, hogy Egely kénytelen volt lereagálni valamiféleképpen a korábban itt leírt dolgokat. Tehát kihagyta a felvételből a grafitszál összetörését, ami egyértelműen lebuktatta volna. Magyarázkodott és ott éppen megállt a kamera, vagy kivágtak egy részt. Valószínű összedarálta közben, vagy eleve olyan technológiai feltételeket teremtett, ahol a grafitszál elporlad. A grafitszálat sem merte vizsgálni előtte mágnessel. // Az is kiderült közben, hogy a legtöbb grafitszálnál kohászati trükkre sincs szükség, mert nagy részük alap esetben is mágnesezhető.

1 komment · 3 trackback

Címkék: porfúziós reaktor


2013.01.25. 13:55 Iván Gábor IGe

Vivanatura online televízió válasza

Egyértelmű, hogy az alábbi válasz alapján Egely Gyuri, a VNTV és Jakab István is betojt, és elállt attól, hogy állják a szavukat. Megszoktam, hogy élő televíziós adásokban szerepelek, nem szeretem a felvételt, az esetleges manipulációk miatt. Nekem meg próbafelvételre és mással üldögélni kamera előtt nincs időm. Néhány perc munkámba kerül  felvenni magamat, amit mondani akarok és azt feltölteni egy, vagy akár több videó megosztóba. Tehát, majd akkor keressenek csak, ha majd Gyurinak van ideje velem vitázni.

vntvkep.JPG....ööööööö... mégse üljön ide senki szakmai vitára Egely Gyurival ...

Lássuk a levelet:

Kedves ... Iván Gábor !

Egely úr nem tud minden jelentkezővel külön-külön leülni beszélgetni, ezért szeretnénk összehozni egy olyan műsort,ahol Önök elmondhatják szakmai érveiket. Azonban abban a pillanatban, hogy bármi emocionális irányban megy el a beszélgetés, a műsorvezető meg fogja szakítani a műsort, a menetet.

Viszont ezeket az emberek, mielőtt beülnének a műsorba, behívjuk egy kamerapróbára, és ha itt már azt látjuk, hogy stílusuk és hozzáállásuk nem a megfelelő, akkor a felvételre nem hívjuk meg őket. Aki nem tud részt venni a kamerapróbán, az sem vehet részt a felvételen!

Üdvözlettel: .... vntv

1 komment

Címkék: Egely György Jakab István Vivanatura online televízió


2013.01.25. 10:05 Iván Gábor IGe

Magyar Feltalálók Egyesülete levele

MAFE azaz a Magyar Feltalálók Egyesülete a következőképen reagálta le ezen szakblogban foglalt, közérdekű és nyilvános írásaim tartalmát. Azt írták nyugodtan lehet rajtuk röhögni, sőt elismerésnek veszik. "... a nagy nyilvánosság előtti "kiröhögést", a MAFE feladatainak szabályai szerinti teljesítése elismerésének tudjuk be, amire inkább büszkék vagyunk ..." Tehát tegyük bátran, mert ez a levél több mint röhejes. Inkább egyenesen beteges. :

MAFE zászló.jpg

Tisztelt Iván úr!
 
Köszönöm az Egely "linkségeket". Egelyből doktorálhatnék. Talán többet tudok e tárgyból, mint bárki.

2 komment

Címkék: Magyar Feltalálók Egyesülete


2013.01.25. 09:08 Iván Gábor IGe

Nano Porfúziós Reaktor?

Nano Porfúziós Reaktor világsiker, világszám. " Itt egy újabb ÖTLET a magyar gazdaság helyrehozására! " - Azaz Egely György megint kábít és átver. Ne dőljetek be neki!

Porfúziós reaktor 2.jpg

első verzió, ahol még nincs álcázva a népi mikro kohó

.. amely számos díjat és elismerést nyert a 2012-es IFIA és iENA találmányi kiállításokon. A készülék képes bemutatni a vákuumenergia létezését a gyakorlatban. A vákuum energia környezetbarát olcsó és biztonságos energiatermelést tesz lehetővé, amelynek számos felhasználási lehetősége van, legyen az ipari jellegű vagy háztartási szinten felmerülő igény.   forrás

Egely Gyurit jól ismerem. A 1990-es évek elején együtt voltunk tagjai a Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaságnak. Az Egely György wikipédia szócikket jómagam indította és töltöttem fel alapadatokkal. Hasonló az alapszakmánk is. Ő hőerőgépész én meg automatizálással foglalkozó vezérléstechnikai mérnök. Nekem mondjuk több a gyakorlati érzékem, mert én valóban működő dolgokat alkottam. Sokan biztosan nem jártak még ilyen feltalálói versenyen, én már igen. Amikor a 30-40 résztvevő közt úgy 200 díjat, oklevelet, arany, ezüst és bronz érmet osztanak ki, engem elfogott akkor is a röhögés. A Magyar Feltalálók Egyesületét nem szabad túl komolyan venni.  Továbbá azt a Magyar Kormányt és Államot sem, amelynek ez megér cirka 160 millió ablakon kidobott pénzt. Amit esetleg valaki még is elkap kiesés előtt. Talán egy másik leírás észhez téríthetne egyeseket:

"A magyar elme újabb diadala a magfúzió békés felhasználása. Az energia függetlenség az egész emberiségnek egy új társadalmi forma megvalósulását teszi lehetővé. Ha ez még nem lenne elég akkor bemutatjuk az alkémiát gyakorlatban, ami azt jelenti,hogy a magfúzióval például: a szénből bármilyen anyagot, akár vasat, aranyat vagy palládiumot tudunk létrehozni.... "  forrás

3 komment · 2 trackback

Címkék: Egely György Iván Gábor vitalitásmérő Para-kutatási Tudományos Társaság porfúziós reaktor


süti beállítások módosítása