HTML

72 ágú szélforgó kisokos

A parakutatók nem parahívők. Az egely wheel egy korszakalkotó találmány, vagy trükkös átverés? Szerintem egyértelműen ez utóbbi. Az egely kerék csak egy drága szélforgó. Összegyűjtöm az eddig feltárt adatokat és új kísérleteket és összefüggéseket is megosztok majd az olvasókkal. Engem felháborít, hogy még mindig a magyar minisztériumok által, tehát államilag felügyelt, ellenőrzött és lebonyolított természetgyógyászati vizsgakérdések közt szerepel, mint bioenergia mérőeszköz. A legszélesebb nyilvánosság bevonásával legyen lezárva végre ez a téma. Iván Gábor IGe vilagnezet(qkac)index.hu

Címkék

Aion Alapítvány (2) áldozatok (1) aTV (2) Balog Zoltán (1) Bányai Éva (1) Bencze Gyula (1) BetBulls Kft (1) bioenergia (3) bioenergia mérő készülék (3) Boczán János (4) Daróczi Csaba Sándor (1) Daubner Béla (1) Egely György (18) egely kerék (16) Egely Kft. (2) egely wheel (12) egészségügyi minisztérium (2) Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI (3) Élet és Tudomány (3) energy wheel (6) G.Harry Stine (1) Gráff Zoltán (1) Gyurcsók József (1) Harasztosi László (2) Hartlein Károly (2) Hraskó Gábor (3) index.hu fórum (1) Iván Gábor (8) Jakab István (5) Jankó Ferenc JFEry (3) Kapuváry András (1) karizmatikus.hu (1) kfki (1) kisérlet (7) krinolin (1) mágnesesség (1) Magyar Feltalálók Egyesülete (3) Magyar Szabadalmi Hivatal (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) mai nap (1) memetika (1) Mérő László (1) nemzeti erőforrás minisztérium (2) nyílt levél (3) Para-kutatási Tudományos Társaság (6) parajfalók (2) Parapercek (2) Paulinyi Tamás (7) pedagógia (1) porfúziós reaktor (4) radiometer (1) Ragó Zoltán (2) Rauh Edit (3) Stahl Judit (1) stirling motor (1) szélforgó (4) Szentágothai János (2) Szintézis Egyesület (2) Szintézis Szabadegyetem (2) Szkeptikus Társaság (4) szponzorálás (1) Tűrhetetlen találmányok film (1) tv2 tények (1) Vágó István (3) Vámos Tibor (1) Vassy Zoltán (7) VekerdyTamás (1) videós kisérlet (6) vitalitás (8) vitalitásmérő (8) vitalitás jelző (1) Vivanatura online televízió (3) vízforgatás (2) Vizvári László (2) wikipédia (1) X-Aknák (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

2013.02.01. 01:33 Iván Gábor IGe

Magyar Feltalálók Egyesülete levelek 2

From: Iván Gábor
Sent: Sunday, January 27, 2013 4:27 PM
To: 'MAFE Vedres András'
Subject: RE: Egely György szélhámosságai

Kedves MAFE, kedves András!

Ha már vette/ték a lapot és úgy látom szakmai jelleget is érintő vitába kíván/nak velem keveredni, akkor javasolnám, tegyük ezt nyilvánosan a neten valahol. Az ottani vitához előzetesen javaslom a következőeket tanulmányozni, illetve töprengeni rajta:

A ceruzabél vasvegyület-tartalmáról elérhető egy tanulmány itt: arxiv.org/pdf/1107.1662.pdf

 Van olyan vasvegyület, ami nem mágnesezhető, pedig szén jelenlétében hő mellett vassá meg szén dioxiddá alakítható: 2 Fe2O3 + 3 C -> 4 Fe + 3 CO2

 Továbbá:

  1. Állok elébe egy ilyen kísérlet tesztelésére és kritikai próbájára. Mikor és hova kell mennem?
  2. A legtöbb ceruzabél tartalmaz vasoxidokat.  Az pedig a szén és hő mellett vassá és széndioxiddá alakul.
  3. A tudományos módszertan szerint az úgynevezett „feltalálónak” ki kell állnia kritikák próbáját.

 A tudatása nem nagyon érdekel, a tények érdekelnének. Azt meg nem csak leírni, hanem bizonyítani illik. Az por szippantását is szívesen megnézném élőben is. Ha megbocsátod, a leveled végén lévő sima fikázásodat nem reagálnám le, mert a több mint egy évtizedes netes életem miatt nagyobb benne a rutinom.

Üdv: IGe


From: MAFE Vedres András [mailto:genius@inventor.hu]
Sent: Saturday, January 26, 2013 10:59 AM
To: Iván Gábor
Cc: Egely Kft.
Subject: Re: Egely György szélhámosságai

 Tisztelt Iván úr!

 Okfejtése video felvételek megtekintésén, téves tudásán és nagyfokú rosszindulatán alapul.

  1. Valós, élő kísérletet nem látott, a videokat félreértelmezi, hogy a cerkabél mozogat a mágnes hatására.
  2. A grafit ceruzabél (Rotring hi-polymer, art R 5050506) nem rendelkezik mágneses tulajdonsággal, mágnes sem alulról, sem felülről nem mozgatja. Ha nem hiszi, próbálja ki, ha van ilyen cerkabele, egy paírlapja és mágnese.
  3. Rosszindulatú és érzelmektől vezérelt okfejtés, ha mindenben "csalást" feltételezünk. Csalónak tartunk valakit, aki nekünk nem illeszkedik elképzeléseinkhez a dolgaival. Sok tudós és feltaláló lett ilyen mentalitás áldozata, majd a "itészek" jutalma nevetség, megvetés lett. 

Tudatom, hogy a kisérlet előtti anyagmintábam lévő vastartalom (0,001%) két nagyságrendel emelkedik 3 perces behatás után. A fekete por  előtte nem, de a kísérlet után mágneses tulajdonságot mutat. (Alufóliára téve alulról odahelyezett mágnessel a por mozgatható. Ha a por fölé helyeznénk a mágnest, az Ön kívánságára, akkor az magához szippantaná a port.)

Tisztelt uram! Rossz nyomon kételkedik. Megalapozott kételkedés üdvös, mert az előre vihet. Ilyennel magam szolgálhatnék, de most csak várom, hátha Ön is képes lesz szakmailag (kémia, fizika)megalapozott kételkedést érzelmeitől vezetett agyából kicsiholni.

Üdvözlettel:  

VEDRES András dr. - http://www.inventor.hu/elnoks/vedrese.htm
Tel.: +36 20 945 8078 - Tel./Fax: +36 1 220 3040 - Skype: mafe_vedres
President - International Federation of Inventors' Associations (IFIA) - http://www.invention-ifia.ch
Secretary General - Association of Hungarian Inventors (MAFE) http://www.inventor.hu

Kiegészítés 2019.07.28-án:

Néhány, 4-5 év múlva rákérdeztem Vedres Andrásra, hogy még mindig úgy gondolja-e, hogy meglátásaim hibásak és Egely György egy zseni feltaláló és nem csak egy ügyes bűvészmutatványos? Ezt a választ kaptam tőle:

vedres_vs_egely.JPG

A Magyar Feltalálók Egyesületének (volt) elnöke/titkára nem túl felkészült szakmailag és hiszékeny. A sok figyelmeztetés ellenére jó sok év és leégések sora kellett, hogy belássa, azt amit én és sokan mások is írtak neki. Pedig ráadásul tudtommal kémikus. Így duplán égő a hiszékenysége. Minden esetre rendes tőle, hogy legalább így utólag és felém belátta tévedését. Erre viszont kevesen képesek.

SiC= A szilícium-karbid (képlete SiC) a szilícium szervetlen vegyülete, karbidja. A tiszta szilícium-karbid színtelen, de az ipari célokra használt kristályok általában fekete színűek. Igen kemény anyag, csaknem olyan kemény, mint a gyémánt. Vízben oldhatatlan vegyület. Ha szénfölösleget tartalmaz, félvezető tulajdonságú.
Előállítása:
A szilícium-karbid szilícium-dioxid (homok) és koksz reakciójával állítható elő magas hőmérsékleten, elektromos kemencében.
S i O 2 + 3 C → S i C + 2 C O

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Magyar Feltalálók Egyesülete


A bejegyzés trackback címe:

https://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/api/trackback/id/tr15056046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása