HTML

72 ágú szélforgó kisokos

A parakutatók nem parahívők. Az egely wheel egy korszakalkotó találmány, vagy trükkös átverés? Szerintem egyértelműen ez utóbbi. Az egely kerék csak egy drága szélforgó. Összegyűjtöm az eddig feltárt adatokat és új kísérleteket és összefüggéseket is megosztok majd az olvasókkal. Engem felháborít, hogy még mindig a magyar minisztériumok által, tehát államilag felügyelt, ellenőrzött és lebonyolított természetgyógyászati vizsgakérdések közt szerepel, mint bioenergia mérőeszköz. A legszélesebb nyilvánosság bevonásával legyen lezárva végre ez a téma. Iván Gábor IGe vilagnezet(qkac)index.hu

Címkék

Aion Alapítvány (2) áldozatok (1) aTV (2) Balog Zoltán (1) Bányai Éva (1) Bencze Gyula (1) BetBulls Kft (1) bioenergia (3) bioenergia mérő készülék (3) Boczán János (4) Daróczi Csaba Sándor (1) Daubner Béla (1) Egely György (18) egely kerék (16) Egely Kft. (2) egely wheel (12) egészségügyi minisztérium (2) Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI (3) Élet és Tudomány (3) energy wheel (6) G.Harry Stine (1) Gráff Zoltán (1) Gyurcsók József (1) Harasztosi László (2) Hartlein Károly (2) Hraskó Gábor (3) index.hu fórum (1) Iván Gábor (8) Jakab István (5) Jankó Ferenc JFEry (3) Kapuváry András (1) karizmatikus.hu (1) kfki (1) kisérlet (7) krinolin (1) mágnesesség (1) Magyar Feltalálók Egyesülete (3) Magyar Szabadalmi Hivatal (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) mai nap (1) memetika (1) Mérő László (1) nemzeti erőforrás minisztérium (2) nyílt levél (3) Para-kutatási Tudományos Társaság (6) parajfalók (2) Parapercek (2) Paulinyi Tamás (7) pedagógia (1) porfúziós reaktor (4) radiometer (1) Ragó Zoltán (2) Rauh Edit (3) Stahl Judit (1) stirling motor (1) szélforgó (4) Szentágothai János (2) Szintézis Egyesület (2) Szintézis Szabadegyetem (2) Szkeptikus Társaság (4) szponzorálás (1) Tűrhetetlen találmányok film (1) tv2 tények (1) Vágó István (3) Vámos Tibor (1) Vassy Zoltán (7) VekerdyTamás (1) videós kisérlet (6) vitalitás (8) vitalitásmérő (8) vitalitás jelző (1) Vivanatura online televízió (3) vízforgatás (2) Vizvári László (2) wikipédia (1) X-Aknák (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

2012.08.20. 19:04 Iván Gábor IGe

Egely György wikipédia

Biztosan sokan nem tudják, hogy a magyar wikipédián az Egely György szócikket személyem indította és töltötte fel jelentős részben adatokkal. Lényegében szinte teljes egészében a saját szerkesztésem, amit inkább pontatlanítani próbáltak egyesek, mint pontosítani. Így most jelenleg a kerék működését illetően sok benne a babonákra alapuló megállapítás.

Wikipédia veszélyes.png

Nézzük mostani állapotában a szócikket:

Egely György (Sátoraljaújhely, 1950. július 18.) gépészmérnök (hőerőgépész), feltaláló, szakíró. Személyének és munkásságának megítélése vitatott az akadémikus tudománnyal szembehelyezkedő állításai miatt. Sokan tévesen fizikusként emlegetik, fizikusi végzettsége azonban nincsen.

1973-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki oklevelet szerzett. 1973-tól a Központi Fizikai Kutatóintézet munkatársa volt. 1977-ben a milánói Hőfizikai Intézetben és 1981-től 1982-ig a brookhaveni National Laboratoryban is végzett tanulmányokat. 1982-ben kapott műszaki egyetemi doktori címet a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki hőtanból. 1991-től Egely Kft. néven saját kutató-fejlesztő vállalkozást alapított.

1990 és 1991 között a Magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság elnöke volt. 1992-1996 időszak: Egely György otthagyja a Para-Kutatási Tudományos Társaságot és a Pszichotronika felé mozdul el. Az Aquapool cég és Jakab István menedzseli. Ebben az időszakban mennek ki a manilai kézzel operáló csodadoktorokat megmérni a vitalitásmérővel. Több mint tíz éve végez intenzív kutatásokat a különleges energiaátadási folyamatok – elsősorban a gömbvillám és a parajelenségekkel összefüggő jelenségek – területén. Az amerikai Society for Scientific Exploration tagja. Elméletei igen vitatottak.

Találmányai:

Legismertebb találmánya az Egely-kerék, amely egy sűrűn fogazott fogaskerékre emlékeztető kereket tartalmazó mérőeszköz. Ha a kezünket kétoldalt a kerék mellé helyezzük, az forogni kezd, és a készülék kijelzi a fordulatszámot. Egely szerint a kereket a kezünkből kiáradó „vitalitás” vagy „életenergia” forgatja, a készülék így az egészségi állapotot méri, és képes lehet kimutatni a betegségeket azok tüneteinek megjelenése előtt. A kereket megvizsgáló egyéb csoportok a mozgást a tenyér hőkülönbségei által keltett légörvényeknek tulajdonították, és rámutattak arra, hogy a kereket búrával lefedve vagy a légáramoktól más módon elszigetelve az egyáltalán nem reagál az emberi kézre, valamint hogy egyenlőtlenül melegített viasz kézutánzattal a kerék ugyanúgy forgásba hozható, mint az emberi kézzel.

Az Egely kerék több nemzetközi feltalálói kiállításon szerepelt és több díjat is kapott a csomagolására és a formatervezésére. Ezeket a díjakat sokan félreértelmezik és magára a készülék működésére vetítik. Egyes kritikusai szerint a kerék egy, a 80-as években az USA-ban kereskedelmi forgalomba került szerkezet, az Energy Wheel kissé továbbfejlesztett másolata.

Főbb művei:

  • Titokzatos erők tudománya? (Dús Magdolnával, Budapest, 1988)
  • A kulcs a negyedik dimenzióban? avagy esettanulmányok és különvélemény a titokzatos gömbvillámról, Háttér Könyvkiadó és Kulturális Szolgáltató Kft., Budapest, 1988, ISBN 963-7403-07-8
  • A manilai csodadoktorok (Ványi Bélával, Budapest, 1990)
  • Gömbvillám! Kulcs a negyedik dimenzióban? Háttér Kiadó, Budapest, 1992, ISBN 963-7455-60-4
  • A titokzatos gömbvillám, Műszaki Könyvkiadó, Budapest, 1988, ISBN 963-10-7667-9
  • Tiltott találmányok (Budapest, 1992)
  • UFO album – Minden, amit tudni akarsz az Ufókról, de eddig még nem láttad, csak hallottál róluk, Új Vénusz Lap- és Könyvkiadó, Budapest, 1993, ISBN 963-7755-76-4
  • Bevezetés a tértechnológiába I–III. (Budapest, 1993–1999)
  • Borotvaélen
  • Titokzatos erők? A kötet az 1990-ben megjelent dr. Egely György – dr. Dús Magdolna: Titokzatos erők tudománya? avagy magánvélemény a parajelenségekről című könyv átdolgozott, bővített kiadása, Egely Kutató-Fejlesztő Kft., Budapest, 2004, ISBN 963-212-415-4
  • A vitalitásmérő (Budapest, 1995)
  • Kitörés a jövőbe, Kornétás Kiadó, Budapest, 1995, ISBN 963-7843-35-3
  • Elhallgatott találmányok
  • Kifordul a tér (Hargitay Károllyal, Budapest, 1994)
  • Parajelenségek (Budapest, 1993)
  • Tértechnológia – Energetika, Kornétás Kiadó, Budapest, 1998, ISBN 963-7843-56-6

Kritikák vele és munkásságával kapcsolatban:

3 komment

Címkék: wikipédia energy wheel Egely György Para-kutatási Tudományos Társaság Jakab István Egely Kft.


A bejegyzés trackback címe:

https://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/api/trackback/id/tr914722032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EPIFYZA 2012.10.22. 02:18:20

EW wheel is driven by air flow initiated at body temperature , these tests prove it.

kolečko EW není poháněno vzdušným proudem iniciovaným tělesnou teplotou, tyto testy to dokazují .

EW kereket hajtja levegőáram kezdeményezett testhőmérséklet, ezek a tesztek bizonyítják.

EPIFYZA 2012.10.22. 02:42:06

Celá tato skeptická ideologická propaganda je k ničemu a neslouží vědě a rozhodně ani pravdě. Pozval jste mě sem a nekomunikujete a to ani na fcb . Nikdo sem nic nepřispívá a nikoho to zjevně ani nezajímá, mne ano, tak dejme poznatky dohromady ! Jistě kolečko vlastníte, zkuste jej roztočit teplým neživým předmětem s pozice a tvaru ruky a uvidíte, že takto prohřívaný vzduch sice víří ale rozhodně se nestočí, tak aby kolečko začalo rotovat . Efekt rotace kolečka teplem je možný jen v uzavřené stěně s průduchy kolem dokola kolečka, protože prohřívaný vzduch dostává prostorové usměrnění a stáčí se po stěnách k chladnějším vrchním vrstvám vzduchu Ruka nemá tyto parametry komínu a takto prohřívaný vzduch rukou se rozptyluje kolem zubů kolečka neusměrněně všemi směry k chladnějšímu otevřenému prostoru od konce prstů . Kolečko prakticky sebou jen cuká na obě strany , ale není schopno rotace . Podmínka je, že nesmí spolupůsobit další vzdušné aktivní proudy v místnosti , způsobovány pohyby aktéra , průvanem v oknech a dveřích atd to když odstíníte , kolečko u teplých předmětů rozhodně stojí !!!

Mindez szkeptikus ideológiai propaganda haszontalan, és nem tudomány, és biztosan nem az igazság. Ön meghívott ide , és nem közli még FCB . Itt senki nem tesz hozzá semmit , és senki nem is érdekel, úgy tűnik , én annyira , úgyhogy megállapítások együtt! Persze van egy kerék , próbálja a spin meleg élettelen tárgy helyzete és alakja a kezét, és látni fogja , hogy ez a melegedés a levegőben, miközben kavarog de ​​határozottan nestočí úgy, hogy a kerék elkezdett forogni . Hő hatására kerék forgási csak akkor lehetséges, zárt fal szellőzők körül kerék , a levegő lesz áztatott térbeli csatornát, és bekapcsolja a falak a felső rétegek hidegebb levegő kéz nem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal , és így melegítsék fel a kéménybe levegőt kézzel szórja a fogak körül kerék neusměrněně minden irányban a hűvösebb nyílt tér végétől a ujjak . Kerék gyakorlatilag mögött csak rángatózás mindkét oldalon , de nem tud forogni. A feltétel az, hogy együtt kell működnie aktívabb légáramlatok a szoba által okozott mozgását a színész, merülési ablakok és ajtók , stb , hogy ha ragaszkodnak ahhoz, ricinus forró tárgyak megéri !

All this skeptical ideological propaganda is useless and is not science, and certainly not the truth. You invited me here and do not communicate even for fcb . Nobody here does not add anything and nobody apparently even care , I was so, so let's findings together! Sure you have a wheel , try to spin warm inanimate object with the position and shape of the hand and you will see that this warming of air while swirling but definitely nestočí so that the wheel began to rotate. Effect of heat wheel rotation is possible only in a closed wall with vents around wheel, the air gets soaked spatial channel and turns the walls of the upper layers of colder air hand does not have these characteristics and thus warming up the chimney air hand scatters around the teeth wheel neusměrněně all directions to the cooler open space from the end of the fingers. Wheel practically behind only twitches on both sides, but is unable to spin. The condition is that they must cooperate more active air currents in the room, caused by movements of the actor , drafts in windows and doors etc that when you insist castor hot items worth ! !
süti beállítások módosítása