HTML

72 ágú szélforgó kisokos

A parakutatók nem parahívők. Az egely wheel egy korszakalkotó találmány, vagy trükkös átverés? Szerintem egyértelműen ez utóbbi. Az egely kerék csak egy drága szélforgó. Összegyűjtöm az eddig feltárt adatokat és új kísérleteket és összefüggéseket is megosztok majd az olvasókkal. Engem felháborít, hogy még mindig a magyar minisztériumok által, tehát államilag felügyelt, ellenőrzött és lebonyolított természetgyógyászati vizsgakérdések közt szerepel, mint bioenergia mérőeszköz. A legszélesebb nyilvánosság bevonásával legyen lezárva végre ez a téma. Iván Gábor IGe vilagnezet(qkac)index.hu

Címkék

Aion Alapítvány (2) áldozatok (1) aTV (2) Balog Zoltán (1) Bányai Éva (1) Bencze Gyula (1) BetBulls Kft (1) bioenergia (3) bioenergia mérő készülék (3) Boczán János (4) Daróczi Csaba Sándor (1) Daubner Béla (1) Egely György (18) egely kerék (16) Egely Kft. (2) egely wheel (12) egészségügyi minisztérium (2) Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI (3) Élet és Tudomány (3) energy wheel (6) G.Harry Stine (1) Gráff Zoltán (1) Gyurcsók József (1) Harasztosi László (2) Hartlein Károly (2) Hraskó Gábor (3) index.hu fórum (1) Iván Gábor (8) Jakab István (5) Jankó Ferenc JFEry (3) Kapuváry András (1) karizmatikus.hu (1) kfki (1) kisérlet (7) krinolin (1) mágnesesség (1) Magyar Feltalálók Egyesülete (3) Magyar Szabadalmi Hivatal (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) mai nap (1) memetika (1) Mérő László (1) nemzeti erőforrás minisztérium (2) nyílt levél (3) Para-kutatási Tudományos Társaság (6) parajfalók (2) Parapercek (2) Paulinyi Tamás (7) pedagógia (1) porfúziós reaktor (4) radiometer (1) Ragó Zoltán (2) Rauh Edit (3) Stahl Judit (1) stirling motor (1) szélforgó (4) Szentágothai János (2) Szintézis Egyesület (2) Szintézis Szabadegyetem (2) Szkeptikus Társaság (4) szponzorálás (1) Tűrhetetlen találmányok film (1) tv2 tények (1) Vágó István (3) Vámos Tibor (1) Vassy Zoltán (7) VekerdyTamás (1) videós kisérlet (6) vitalitás (8) vitalitásmérő (8) vitalitás jelző (1) Vivanatura online televízió (3) vízforgatás (2) Vizvári László (2) wikipédia (1) X-Aknák (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

2012.06.04. 14:07 Iván Gábor IGe

Bioenergia mérési tanúsítvány Harasztosi László részére

HARASZTOSI LÁSZLÓ parafenomén kapcsolódó weboldal részlete. Az iratra kattintva kellemesen olvasható nagyságra kinagyítható. Két fontos összefüggéseket mutató részletet külön ide idézek:

A SZINTÉZIS LABOR főmunkatársai között: Dr. Egely György- kutatómérnök, a tárcsás vitalitásmérő feltalálója és kifejlesztője... Dr. Kapuváry András - orvos- természetgyógyász, az ETI bioenergetikai szakának vizsgáztatója

 SZINTÉZIS LABOR Együttműködő szervezetek: AION Alapítvány ( Vassy Zoltán fizikus + Paulinyi Tamás "1992-ben alapítója és kuratóriumi titkára volt az AION Alapítványnak" )

Dr. Kapuváry Andrást nem ismerem. Neki illene tisztáznia az összeférhetetlenségi, érthetetlen és korrupciógyanús szerepét ebben az egyértelmű szélhámosságban. Amennyiben ezt megteszi, helyt adok nyilatkozatának ezen az oldalon.

Paulinyi Tamást ismerem. Megélhetési életművész, nagy hasbeszélő, nem túl okos, sőt kifejezetten buta ember és parahívő a véleményem szerint. Mindig is azzal a trükkel tudott előrébb jutni, hogy egy csomó ismert nevet összeszedett és lehivatkozta egymásnak őket.

Vassy Zoltán is ismerem. Kutatótársam és közvetlen szomszédom is volt éveken keresztül. Az AION lényegében az kis zsebalapítványa volt. Látszólag tudós egyéniség, engem is megtévesztett vele sokáig, de a valóságban inkább afféle szakmai hiéna. Szereti a kettős játszmákat és éveken át igyekezett mind a para, mint a szkeptikus oldalból egyszerre - amolyan egy fenékkel két lovat megülve- hasznot szerezni saját magának.

11 komment

Címkék: egely kerék Vassy Zoltán Paulinyi Tamás Egely György Aion Alapítvány Harasztosi László Szintézis Egyesület Kapuváry András Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI


A bejegyzés trackback címe:

https://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/api/trackback/id/tr234564749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.06.05. 10:28:16

"A fogyasztók megtévesztése és az ezért való esetleges kiállás, azért merült fel bennünk erősen, mert a készülék marketing környezetetében Bioenergia Hitelesítés és Mérési Tanúsítványok kiadására használták fel. Amolyan TUV-höz hasonlóan:-) Harasztosí László parafenomén és tudtommal mások is kaptak az Egely Kerékkel végzett Bioenergia Mérési Tanúsítványt. A tanusítványok kiadásáta a Paulinyi Tamás féle Szintézis Szabadegyetemen, Egely, Vassy és az AION alapítványban
szereplő más személyek nevének felhasználásával végezték.
Hozzáteszem az engedelmükkel és belegyezésükkel."

www.hix.com/arch/?page=issue&issueid=31663

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2012.06.05. 14:43:33

"PSZI kutatások a SZINTÉZIS PSZI Laborban

A SZINTÉZIS Szabadegyetem oktatási és kutatási programjának szerves részeként működik a SZINTÉZIS PSZI Labor. A laboratórium munkásságának lényegét a parapszichológiai képességek és jelenségek tudományos kutatása jelenti, beleértve az emberi pszichikum működésének mélyebb megértésének és az ebből adódó önismereti módszerek kidolgozásának igényét
A PSZI Labor kutatásai elsősorban a telepátia és rokonjelenségeinek területét érintik, idetartozik még a jövő- illetve a távérzékelés (prekogníció és clairvoyance) képességének vizsgálata is. Mindezek mellett a laboratórium kísérleteket végez a dr.Egely György által kifejlesztett vitalitásmérővel, valamint időszakosan közreműködik más, nemzetközi szintű kutatásokban is.

A PSZI Labor kísérleteiben elsősorban a SZINTÉZIS Szabadegyetem hallgatói vesznek részt, akiknek a laborgyakorlatok egyben az oktatás részét is jelentik. Ezek a – szemeszterenként kb. két alkalommal két-két órában folytatott – egyéni gyakorlatok mindenekelőtt a rejtett tudati képességek bemutatását, megismertetését és személyes megtapasztalását célozzák, függetlenül az eseti eredményességtől. Hallgatóink az oktatási év kezdetekor pszichés alkat- és személyiségteszteket töltenek ki, amelyekből – a kísérletekkel való összevetéssel – szintén személyes tanulságok vonhatók le.

A PSZI Labor kapcsolatokat tart fent amerikai kutatóintézetekkel és kutatókkal – pl. Edwin Charles May-el –, illetve hazai szinten is folyamatos vagy időszakos konzultációs viszonyban áll a tudatkutatás itthoni, jeles képviselőivel. A laboratórium munkásságáról valamint a parapszichológiai kutatásokról információ bővebben a parapszichológia.hu weboldalon található, továbbá online pszi tesztek végezhetők a paralabor.hu weboldalunkon.

A SZINTÉZIS Labor jelenlegi és tervezett tevékenységei:

Egyesületünk kísérleti munkájának gyökerei dr.Egely György, Paulinyi Tamás és Vassy Zoltán korábbi kutatásainak közös törekvéseiben az ezerkilencszáznyolcvanas évekbe nyúlnak vissza. Parapszichológiai laboratóriumunk jelenleg egyaránt nyújt lehetőséget az egyéni hallgatói gyakorlatokhoz, illetve biztosít otthont olyan időszakos kísérletsorozatokhoz, amelyek az érzékszerveken túli észleléseket, a módosult tudatállapotokat, illetve a bioenergia tulajdonságait vizsgálják. Laborunk eredményei nemzetközi szinten is kiemelkedőek.

Számítógépes vitalitásmérés: A dr.Egely György által tervezett műszerrel 1994 óta kísérletezünk. Az ismeretlen hatás vélhetően a féltekés működéseket tükrözi és kapcsolatba hozható a hagyományokból ismert auraelméletekkel.
Kollektív tudati hatások távmérős vizsgálata: A vitalitásmérő távhatásokra kidolgozott változata a feltevések szerint közös tudati hatásokat is mérni tud, elsősorban összehangolt kollektív lelkiállapotok kialakulásakor.
ESP kísérletek módosult tudatállapotokban: Az érzékszerveken túli észlelések (telepátia, jövőérzékelés) hatásfokának relaxáció, transz, hipnózis hatására való növekedését mérni, illetve alkalmazni kívánjuk kísérleteinkben.
Testelhagyás laboratóriumi vizsgálata: Az elsősorban a halálközeli élményekből ismert testelhagyás kísérleti igazolása alapjaiban változtathatná meg a testhez, a tudathoz és a halálhoz kapcsolódó ma hivatalos szemléleteket.
Művészi hatások alkalmazása a pszi kutatásokban: A kutatások egyik leggyengébb pontja a nem kellő lelki motiváció, a kísérleti helyzetek életszerűtlensége. Ennek művészi motivációja kiemelkedő sikerekhez vezethet.
Relaxációs módszer és eszközfejlesztés: Kísérleteinkben olyan integrált relaxációs technikákat kívánunk alkalmazni, amelyek fejlesztése távlatilag önálló értékű, új relaxációs módszerek és eszközök kidolgozását jelentheti.
Biofeedback és izolációs technikák fejlesztése: A kutatásokban is lényeges tudatállapotok, a pszichés önkontroll és az önismeret eszközei a nem követhető lelki változásokat tükröző és kiváltó biofeedback és izolációs technikák.
Nemzetközi információs bázis létrehozása: Külföldi munkakapcsolatokkal rendelkező kollégáinkon keresztül, naprakészen ismerhetjük és ismertethetjük meg a nemzetközi eredményeket, ill. segíthetjük a hazai kutatásokat.
Kísérleti eredmények médiapropagandája: A hiteles hazai és nemzetközi eredmények megismertetésével abban a folyamatban kívánunk részt venni, ami a tudati tényezők szerepét hangsúlyozza a környezettel való viszonyainkban."

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 13:42:05

"Árendás László vagyok" ... "Mestereim:

Dr. Kapuváry András - sajnos már elhagyta a földi létet - bioenergetikus, aki a természetgyógyász törvény elfogadását követően irányította a hazai bioenergetikai oktatást. Biztatásával, tanításával és támogatásával vizsgáztam le, majd 2000-től gyakorlom is e hivatást."

www.ezokurzus.hu/bemutatkozas.html

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 13:58:47

"Dr. Kapuváry András
bioenergetikus

–Kapuváry úr, csak a biztonság kedéért kérem, erősítsen meg, Ön ugye orvosdoktor.

–Igen, ideggyógyász és belgyógyász vagyok. Először Győrben kórházban dolgoztam, 1989-ben váltam maszekká, és 991 óta dolgozom Pesten.

–Mi indította arra, hogya nyugati orvoslástól – nem tudom, lehet-e ezt a szót használni – elfordulva természetgyógyászattal, bioenergetikával kezdjen foglalkozni?

–Nálam ez nem így történt. Középiskolás korom óta foglalkozom energiákkal. 16 éves koromban, amikor elkezdtem jógázni, kiderült számomra, hogy az energiák teljesen önállóan léteznek. Már akkor is egy csomó olyan dolgot csináltam, ami a természetgyógyászat részét képezi. Inkább az volt a kérdés, hol tudok olyan életformát kialakítani, ahol ezt hivatalból is csinálhatom. Két lehetőségem volt: pszichológus vagy orvos leszek. "

...

"Ön bioenergiával foglalkozik. Tessék mondani, mi az a bioenergia?

–Nem egységes fogalom. Elkülönítését a tudatból, aa testből az indokolja, hogy a szervezetben az energiák önállóan harmonizálhatóak. Megvannak a törvényszerűségei, amit a keletiek pontosan leírtak, ugyanakkor nyugati szemmel élettaninak tekinthető leírása még nem létezik. Azt gondolom, most értünk el abba a korba, amikor ezek a kérdések már kikerülhetetlenek. Az úgynevezett parajelenségeket Magyarországon kívül mindenütt kutatták, rengeteg objektív adat van.

–Milyen parajelenségekre gondol?

–Például távmozgatásra, telepatikus és tisztánlátó képességekre...

–Mi az a tisztánlátás?

–Az, amikor valaki a konkrét, a normálisan működő érzékszervei nélkül képes információt szerezni távoli vagy elzárt dolgokról.

–Térjünk vissza a bioenergiához!

–Hogy miért szívem csücske, megmutatnám.

(Kapuváry doktor egy fa asztallapra helyezett nagyító domború lencséjére tesz egy kb. 20 centi hosszú vasfűrész lapot, tenyerét befelé fordítva a lap két végétől kb. 10 centiméterre tartja, a vaslap pedig lassan forog.)

–Azt látom, hogy forog, de mitől? Az ön bioenergiájától?

–Ezt a fával csinálom, nem a vaslappal. A kezemtől a fa elektromos vezetővé válik. Ha lerakom a kezemet, akkor vonzom, tehát záródik a fán keresztül az áramkör.

–Tessék mondani, ezt én is meg tudnám csinálni?

–Én még nem találkoztam senkivel, aki meg tudta volna. Azt mondják, ez rendkívül ritka dolog, hogy fát elektromossá tud tenni valaki. Ez tehát az egyik, hogy a testem abnormálisan működik. Olyan erőtér van körülöttem, hogy... nem tehetek róla, bármikor meg tudom csinálni, nem az én tudatos hozzáállásomon múlik, de például fénycső is kigyullad a kezemben...

–Megpróbálhatom?

–Persze. Előbb az asztalt le kell simítani, mert tele van az én energiámmal.

(Megpróbálom. A vaslap nem forog.)

–Ön szerint ezt egy bűvész meg tudná csinálni?

–Lehetséges, egy bűvész bármit le tud utánozni.

–És ha valaki azt mondja, hogy vna a kezében egy mágnes, mondjuk ez a gyűrű, vagy az inge alatt valami?

–Nekem semmi érdekem nem fűződik ahhoz, hogy vádaskodással civakodjak. Nekem ez nem arról szól, hogy mindenkinek mindenáron bebizonyítsam, hogy ez valóság-e vagy sem."

...

"Szóval ott tartottunk, hogy mi az a bioenergia.

–Azt a képességet, hogy egyik ember pusztán csak a kezéből kisugárzó valamivel hat a másik emberre, vagy állatra, azt mindig minden kultúrában elismerték, Kínában, Japánban, Európában ez volt az életerő. "

...

"Ön szerint a bioenergetika területén sok szélhámos dolgozik? Itt most mindenki hirtelen energiaátadóvá vált.

–Biztos vannak, de inkább úgy mondanám, hogy jóhiszeműek. Valamilyen értékben az emberp usztán a szeretete közvetítésével energetikailag jó hatással tud lenni másokra. Ettől még senki nem bioenergetikus. Hogy hol van az a kompetenciahatár-felismerés, az a plusz érzékelési képesség, ami az egészet kvázi profizmussá teheti, ezen gyötrődünk, hogy ennek a határait meghúzzuk. Sokan önmagukat csapják be. Nekem a nem ártás sokkal fontosabb, mint hogy valaki nem tud valamit megcsinálni. Ezért örülök annak, hogy a törvény úgy valósult meg, ahogy megvalósult, tehát abszolút kötelező az egészségügyi alapképzettség. A szelekció abban lesz, hogy egy dolog, hogy megvan-e valakinek a képessége és más dolog, hogy rábízható-e a beteg.

–Ön tehát képesnek érzi magát arra, hogy itt szemtől szembe energiát adjon át egy másik embernek, aki beteg.

–Igen. "

www.termeszetvilaga.hu/fizika_eve/szkeptikus/nemeth.html

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 14:08:41

Összegzés, javaslat

Az Orgonsugárzó, mint mellékhatásmentes és hatékony eszköz németországi bevezetése óta jelentős számú orvosilag dokumentált esettanulmány révén biztosította helyét a gyógyításban és a megelőzésben. Az alaptípus több módosítása, a test különböző helyein végzett kezelésekre különböző formájú sugárzók kialakítása ismert a német piacon. Kavalkó János VSZT - 1 tipusu készüléke a fenti elven működő eszköz. A vizsgált személyek, elsősorban a betegek által jelzett vitalitásnövekedés és közérzetjavulás, sok esetben konkrét betegség tüneteinek gyors csökkenése,a többi Orgon készülékhez hasonlóan mellékhatásmentes volta alapján mint betegségmegelőzésben és öngyógyítás fokozásában segítséget nyújtó eszköz feltétlen javasolható. Célzott orvosi felhasználás lehetősége az eddigi megfigyelések alapján szintén valószínű, ennek kimondásához azonban megfelelő számú és megfelelően kontrollált vizsgálat szükséges. Mindezek alapján javaslom a készülék, mint mellékhatásmentes öngyógyítást elősegítő eszköz engedélyezését. Javaslom további klinikai vizsgálatát annak tisztázására, hogy mely betegségek esetén igazolható hatékonysága, javasolható az orvosi kezelésekkel kombinált alkalmazása.

Budapest, 2000, március 25.

U Dr. Kapuváry András

ideggyógyász és belgyógyász szakorvos
honoris causa bioenergetikus

www.kavalko.hu/new/szakvelemenyek.php

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 14:16:32

Természetgyógyászatért-díjjal jutalmazottak névsora

1999
Dr. Kapuváry András orvos, bioenergetikus
Dr. Daubner Béla ayurvédikus orvos
Müller Péter író
Kártyikné Benke Etka jógatanár
Császárné Benke Mária jógatanár
Paulinyi Tamás parajelenség kutató, oktató
Dr. Simoncsics Péter akupunktúrás orvos

www.termeszetgyogy.hu/dijazottak.html

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 14:19:26

A SZINTÉZIS Egyesület alapítói és munkatársai között: Szepes Mária () és Prof.László Ervin az iskola fővédnökei, továbbá Biegelbauer Pál (), Dr.Csíky Antal, Dr.Daubner Béla, Dúl Antal, Dr.Grandpierre Attila, Dr.Hankiss Elemér, Dr.Héjjas István, Jankovics Marcell, Kalo Jenő, Prof.Kákosy László (), Dr.Kapuváry András (), Kövesi Péter, Kövi Szabolcs, Laár András, László Ruth, Dr.Mérő László, Dr.Mireisz László, Müller Péter, Pap Gábor, Paulinyi Tamás, Dr.Polcz Alaine (), Prof.Popper Péter (), Dr.Pressing Lajos, Rajnai Éva, Rákos Péter, Reicher László (), Sebeők János, Somogyi István, Tarr Dániel, Tasi István, Prof.Tóth Tibor, Vassy Zoltán, Dr.Vekerdy Tamás és még sokan mások.

cj.n30.hu/szintezis/subpages/megalakulasunk/index.html?pid=006

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 14:23:13

MOB: 2004/4
Szerzők: KAPUVÁRY ANDRÁS; Béky László
Tárgyszavak: ORVOSOK; TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT
Folyóirat: ETInfo - 2004. 7. évf. 8. sz.
[http://www.eti.hu]

Béky László posthumus beszélgetése Dr. Kapuváry András Honoris Causa bioenergetikussal / Béky László
In: ETInfo. - ISSN 1418-4826. - 2004. 7. évf. 8. sz., p. 43.

hawk.eski.hu/j2ee/webbib/details.jsp?ITEMID=492797

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 15:01:06

Vassy Zoltán pszichofizikus,
Edwin Charles May amerikai pszi-kutató
és Paulinyi Tamás, a SZINTÉZIS PSZI-Laborban

www.parapszichologia.hu/fotoalbum.html?scw=1024&sch=734&page=P0501-001-001

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.12.05. 15:08:59

Edwin Charles May

Az amerikai Edwin C. May korunk egyik legeredményesebb és szakmai körökben legelismertebb pszi-kutatója. Ed May figyelme – felkészült és gyakorlott fizikusként – az ezerkilencszázhetvenes évek elején fordult a tudományos parapszichológia felé, máig jellemző nyitott gondolkodásmódjának megfelelően, a távolkeleti vallásfilozófiák tudattal kapcsolatos hagyományait is figyelembe véve. Ebben a felfogásban Indiában jógik és más szellemi mesterek képességeit majd egy éven át tanulmányozta. Ezután nyolc hónapon át New Yorkban a Brooklyni Maimonides Medical Center álomkutatási laboratóriumában dolgozott, ahol Dr. Montague Ulmann és Dr. Stanley Krippner már évek óta végzett álomtelepátia kutatásokat, illetve Charles Honorton is folytatott kísérleteket.

A hetvenes évek végén Ed May már az egyik legkomolyabb pszi kutatónak számított, így az amerikai kormány által is támogatott parapszichológiai vizsgálatok egyik főmunkatársa, majd vezetője lett. Húsz éven át vezetett olyan katonai célú pszi kutatásokat, amelyek fő célja a paranormális úton történő hírszerzés volt. Ezt a „Stargate” fedőnevű programot a hidegháborús évek fenyegetettsége hívta életre, azon belül az a feltételezés, hogy a Szovjetunióban is folynak hasonló jellegű vizsgálatok. Bár a programot 1995-ben hivatalosan befejezve, az érzékszerveken túli észleléseket (ESP) a gyakorlatban nem találták megbízható hírszerzési eszköznek, részleteiben mégis látványos eredményeket hozott.

Ed May ugyanis olyan távolbalátási (Remote Viewing) módszereket dolgozott ki, amiben egyszerre több tehetséges alany ESP eredményeit összegezve, megdöbbentően pontos képeket kaptak a Szovjetunió területén lévő különböző hadiipari centrumokról, illetve azok fejlesztési eredményeiről. Ezzel a technikával fedeztek fel, például egy új típusú tengeralattjárót, amit a szovjetek egy, a tengerparttól több kilométerre fekvő földalatti csarnokban építettek. Vegyük észre, hogy a távérzékelés alanyai mindezt gyakorlatilag a Föld túlsó oldaláról, pusztán pszi képességeikkel térképezték fel, bizonyos esetekben a technikai részleteket is felismerhetően és értékelhetően leírva. Ed May kísérleteinek legsikeresebb „távolbalátó” résztvevője, Joe Mc Mooneagle külön említést érdemel. Mooneagle a katonai célú vizsgálatokon kívül is meglepően precíz leírásokat adott a különböző távérzékelési és telepatikus vizsgálatokban, egyes esetekben pedig, szinte fotografikus pontossággal írta és rajzolta le a célképeket.

Edwin Charles May elmúlt évtizedekbeli munkája a parapszichológia tudományának területén példanélküli, jelentőségében talán J. B. Rhine vagy Charles Honorton munkásságához mérhető. Amellett, hogy May komplex és diszcliplináris módon ötvözte magas szintű fizikai ismereteit a pszi kutatások igényeivel, a pszi kutatások tudományos elismertetésében és azok állami támogattatásában is kiemelkedő szerepet játszott, amiért magas tudományos kitüntetést kapott. Számos szakmai tanulmánya és könyve jelent meg, 1997-ben az amerikai Parapsychological Association elnöke volt. Ed May, a Cognitive Sciences Laboratory igazgatójaként jelenleg is aktív kutató, a közelmúltban a prekogníció (jövőérzékelés) terén szervezett nemzetközi kísérletsorozatot, amelyben egyébként a SZINTÉZIS Szabadegyetem PSZI-Laborja is tevékenyen részt vett.

Forrás: Elixír Magazin

Ajtony 2013.05.09. 10:14:39

Kedves IGe! Rengeteg nehezen magyarázható "dologgal" találkozunk. Az olyen esetek, mint például a Deja Vu, sok esetben elgondolkodtatóak. Egy para-hívő számára természetesen a lélekvándorlás bizonyítéka, a materialista(szerintem szintén hitről szól)szerint nem létezik a fogalom, míg egy kíváncsi gondolkodó először valamilyen logikus magyarázatot keres, majd talán elgondolkodik a logikán kívüli lehetőségekről - de nem válik feltétel nélküli elfogadóvá, vagy tagadóvá. A '90-es évek nyitása után a tiltott-tagadott dolgok hirtelen jelentek meg. Gondolj a rengeteg "orosz" íriszdiagnosztára, vagy egyéb "csodatévőre". Vitathatatlan, hogy egy új üzletággal jelentek és gazdagodtak meg sokan, ám a placebo hatás miatti "spontán" gyógyulás is megjelent, mint kísérőjelenség. Ez a gyógyszerkísérletek esetén is jelentős, mintegy 40%-os eredményt szokott hozni, ami egyszerűen a gyógyulásba vetett hittel függ össze.
süti beállítások módosítása