HTML

72 ágú szélforgó kisokos

A parakutatók nem parahívők. Az egely wheel egy korszakalkotó találmány, vagy trükkös átverés? Szerintem egyértelműen ez utóbbi. Az egely kerék csak egy drága szélforgó. Összegyűjtöm az eddig feltárt adatokat és új kísérleteket és összefüggéseket is megosztok majd az olvasókkal. Engem felháborít, hogy még mindig a magyar minisztériumok által, tehát államilag felügyelt, ellenőrzött és lebonyolított természetgyógyászati vizsgakérdések közt szerepel, mint bioenergia mérőeszköz. A legszélesebb nyilvánosság bevonásával legyen lezárva végre ez a téma. Iván Gábor IGe vilagnezet(qkac)index.hu

Címkék

Aion Alapítvány (2) áldozatok (1) aTV (2) Balog Zoltán (1) Bányai Éva (1) Bencze Gyula (1) BetBulls Kft (1) bioenergia (3) bioenergia mérő készülék (3) Boczán János (4) Daróczi Csaba Sándor (1) Daubner Béla (1) Egely György (18) egely kerék (16) Egely Kft. (2) egely wheel (12) egészségügyi minisztérium (2) Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI (3) Élet és Tudomány (3) energy wheel (6) G.Harry Stine (1) Gráff Zoltán (1) Gyurcsók József (1) Harasztosi László (2) Hartlein Károly (2) Hraskó Gábor (3) index.hu fórum (1) Iván Gábor (8) Jakab István (5) Jankó Ferenc JFEry (3) Kapuváry András (1) karizmatikus.hu (1) kfki (1) kisérlet (7) krinolin (1) mágnesesség (1) Magyar Feltalálók Egyesülete (3) Magyar Szabadalmi Hivatal (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) mai nap (1) memetika (1) Mérő László (1) nemzeti erőforrás minisztérium (2) nyílt levél (3) Para-kutatási Tudományos Társaság (6) parajfalók (2) Parapercek (2) Paulinyi Tamás (7) pedagógia (1) porfúziós reaktor (4) radiometer (1) Ragó Zoltán (2) Rauh Edit (3) Stahl Judit (1) stirling motor (1) szélforgó (4) Szentágothai János (2) Szintézis Egyesület (2) Szintézis Szabadegyetem (2) Szkeptikus Társaság (4) szponzorálás (1) Tűrhetetlen találmányok film (1) tv2 tények (1) Vágó István (3) Vámos Tibor (1) Vassy Zoltán (7) VekerdyTamás (1) videós kisérlet (6) vitalitás (8) vitalitásmérő (8) vitalitás jelző (1) Vivanatura online televízió (3) vízforgatás (2) Vizvári László (2) wikipédia (1) X-Aknák (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

2012.11.08. 13:30 Iván Gábor IGe

Szintézis Szabadegyetem is megszabadult az egely keréktől

Az egely kerekes hülyítések egyik legnagyobb és legrégebben működő aktív bástyája, de inkább fellegvára esett el mostanában. Megszabadult végre a Szintézis Szabadegyetem is, Paulinyi Tamás ( parakutató parahívő ) "szakmai igazgatóval" az élen, az egely keréktől. Tizenöt éven keresztül ment ott a kábítás ahogyan a magyar mondja orrba-szájba a 72 fogú szélforgóval, hogy az mekkora áttörés a para-kutatás egén és hogy vegye és vigye mindenki, mert az akkora jó dolog. Még bioenergia mérési tanúsítványokat  is kiadtak, szinte hatósági hitelesítő szervnek feltüntetve magukat. Ami valljuk be, a megváltó búcsúcédulák szélhámossági szintjét simán lekörözte.  Mostanra már csak a web archívumban lehet róla olvasni, mert eltüntettek mindenféle anyagot a weblapjukról. Legalább is nagyon eldughatták, mert én ezen régi dolgokból semmit sem lelek most ott:

szintézis logó.jpeg

A SZINTÉZIS Labor főbb tevékenységei:

 

– Számítógépes vitalitásmérés: Az Egely György által tervezett műszerrel 1994 óta kísérletezünk. Az ismeretlen hatás vélhetően a féltekés működéseket tükrözi és kapcsolatba hozható a hagyományokból ismert auraelméletekkel.

 

– Kollektív tudati hatások távmérős vizsgálata: A vitalitásmérő távhatásokra kidolgozott változata a feltevések szerint közös tudati hatásokat is mérni tud, elsősorban összehangolt kollektív lelkiállapotok kialakulásakor.  

...

Az elmúlt pár évben továbbfejlesztettük az Egely-féle méréstechnikát. A felsorolt célok eléréséhez elsősorban megfelelő támogatásra és műszerekre van szükségünk.   

....

A SZINTÉZIS Szabadegyetem Laboratóriumának kutatási tervei a még feltáratlan vagy csak részben ismert tudati képességek vizsgálatához ...

Kutatási munkánkban pillanatnyilag az alábbi szakemberek vesznek részt:

 

Egely György kutatómérnök,
Grandpierre Attila fizikus kandidátus,
Vassy Zoltán pszichofizikus,
Paulinyi Tamás kutató

...

 

Ekkortól a labor munkája kiegészült az Egely György féle tárcsás vitalitásmérő vizsgálatával, ami világviszonylatban is egyedülálló módon a test közvetlen környezetében fellépő forgatóerők pszichés változóit méri. A számítógépekkel végzett adatgyűjtés egyik tanulsága, hogy ez a hatás egyénileg jellemző, illetve tanulhatóan irányítani lehet. A kísérleti munka így egyben laborgyakorlattá is vált a SZINTÉZIS Szabadegyetem hallgatói számára. A más mérésekkel is kiegészített rendszeres kísérleti foglalkozás ezzel a hallgatóknak nemcsak a parapszichológia módszereinek megismerését, de egyfajta képességfelmérő- és fejlesztő lehetőséget is biztosít.

....

Szintézis egely mérőkkel.jpg 

 

Kutatási beszámolók a SZINTÉZIS Paralaborból II.

A vitalitásmérés tanulságai

 

A laboratórium csendjében csak a számítógépek duruzsolása és a vitalitásmérők kijelzőjének ciripelése hallatszik. A mérőágyon fekvő fiatal hölgy kezei mellett tárcsák forognak, lehunyt szemei előtt világító diódák villognak egyre szaporább ütemben. A relaxációs program lejártával a mérés hamarosan végetér, kinyomtathatóvá, értékelhetővé válnak a mérési grafikon görbéi.

 

Amint várható volt, a grafikon mindkét kéznél szinte azonos rajzolatú görbét mutat, a szimultán alkalmazott relaxációs készülék egyik hatása ugyanis az agyféltekék működésének szinkronizálása. Ennek demonstrálásához az alany megtekintheti korábbi mérés görbéit, amelyeken a természetes féltekei megoszlások láthatók spontán és inspirált felvételi állapotokban. Mit jelent mindez? Mit jelent a vitalitás és a féltekék kapcsolata ?

 

A PARADIGMA Pont Kft. helységében működő SZINTÉZIS Paralaborban a szabadegyetem hallgatói lassan egy éve - minden hétfőn - ezekkel a kérdésekkel és a következőkben kifejtett válaszokkal találkoznak rendszeres mérési eredményeiket illetően. A történet kezdete azonban sok évvel ezelőttre nyúlik vissza. Dr.Egely György kutatómérnök - akit a parapszichológia hazai prófétái között az elsők között tarthatunk számon - az úgynevezett vízforgatásos kísérleti tanulsága alapján fejlesztette ki az említett vitalitásmérő készülékeket. Nézzük meg most, hogy az elmúlt évek számítógépes mérései alapján mire is jutottunk.

 

Az emberi test közelében, elsősorban a tenyér mellett mérhető forgatónyomaték van jelen, amelynek mértékét és időbeli változásait nagyban befolyásolja az aktuális szellemi és lelki állapot. A bal és jobb kéznél jelentkező érték különbözősége vélhetően a féltekei működések szimultán változásaival vethető össze.

 

A tárcsa hőt sugárzó test közelségére is forgásba hozható, de a forgatónyomaték esetenként rendkívül gyors változásai nem magyarázhatók a tenyér hőmérséklet változásaival, figyelembe véve a tenyér szöveteinek hőtani tehetetlenségét. A megfigyelések alapján a hatás fizikai hordozója egyelőre ismeretlennek mondható.

 

A tenyér melletti mérés fordulatszámának abszolut értéke megfigyeléseink szerint a mért személy mentális alkatától és aktuális állapotától függ. Nagy fordulatszámot az extrovertált, kreatív, kommunikatív típusoknál mérhetünk, az introvertált alkat ugyanúgy, ahogy a meditatív befeléfordulás sokkal gyengébb eredményeket mutat. Az aktív (pl. gyógyító) imagináció újfent magas fordulatszámhoz vezet. Ha a mért személyt problémamegoldás elé állítjuk, a problémamegoldás befeléforduló fázisában az értékek esnek, a megoldás után a kommunikatív fázisban emelkednek.

 

A fordulatszám abszolut értékénél jóval informatívabb a hatás idôbeli eloszlása, változása. A stabil, koncentrált és kézbentartott lelkiállapotok a mérés grafikonján kisszórású, tartósan stabil képleteket eredményeznek, a szétszórt neurotikus lelkiállapotok, nagyszórásútöredezett értékeket mutatnak. A mentális állapotok kontrolljával a hatás is kontrolláltabbá válik, a készülék visszajelzései az alkati határokon belül ezt tanulhatóvá teszik. A két kéznél mért értékek a mért személy féltekei beállítottságára, illetve az aktuális féltekei extrovert működésére utalnak.

 

A módosult tudatállapotokban végzett mérések eredményei az állapotra jellemzôek. A relaxációs állapot kialakulása a forgatónyomaték csökkenését eredményezi. A hipnózisban végzett mérés domináns jobbféltekei, és alacsony balfétekei hatást mutat.

 

A kísérletek egységesen kimutatják, hogy a vitalitásmérésre kifejlesztett mérőműszer a testi egészségi kondícióktól nagymértékben független, az értékek a mentális tevékenységet tükrözik, és ember-ember közötti interaktív hatásra utalnak, pozitív összefüggéseket egyértelműen a kreatív lelki hatásokkal mutatva.

 

A készülék módosított változatánál a tárcsa patkó alakú acéllemezzel féloldalról körülvéve elektromágneses térben lebeg. Ez a készülék a test közelsége nélkül, akár tíz méter távolságról is a kézi mérésre fejlesztett műszerre jellemző fordulatszámra gyorsítható (5-25 fordulat/perc). A forgatónyomaték megjelenése azonban kivételes és általában spontán módon megjelenő mentális állapotokhoz kötött, így a megismételhetőség rendkívül nehéz. A tárcsa forgását a katartikus, ihletett, intuitív, kreatív csúcsélmények eredményezik, természetesen a hatásitt már nehezen rendelhető személyhez, mentális csoporttevékenység is összegződhet.

 

A megfigyelések azt sejtetik, hogy az ember és ember, illetve az ember és környezet közötti ismeretlen fizikai hordozójú kölcsönhatások (pszichokinézis) egy újabb kommunikatív, térfüggő csoporttal bővülnek, melyek természete feltehetően kapcsolatba hozható a hagyományokból ismert auraelméletekkel. A fizikai hordozó ismerete nélkül kijelenthető, hogy a tudati tevékenységeket a térben fizikai forgatónyomaték formájában mérhető változások kísérik, a hatások mentálisan személyspecifikusak, illetve csoportszinten kommunikatíven interaktívak.

 

 

Szintézis banner1.gif

forrás

Szólj hozzá!

Címkék: Vassy Zoltán Paulinyi Tamás Egely György Szintézis Egyesület Szintézis Szabadegyetem


A bejegyzés trackback címe:

https://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/api/trackback/id/tr704897027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása