HTML

72 ágú szélforgó kisokos

A parakutatók nem parahívők. Az egely wheel egy korszakalkotó találmány, vagy trükkös átverés? Szerintem egyértelműen ez utóbbi. Az egely kerék csak egy drága szélforgó. Összegyűjtöm az eddig feltárt adatokat és új kísérleteket és összefüggéseket is megosztok majd az olvasókkal. Engem felháborít, hogy még mindig a magyar minisztériumok által, tehát államilag felügyelt, ellenőrzött és lebonyolított természetgyógyászati vizsgakérdések közt szerepel, mint bioenergia mérőeszköz. A legszélesebb nyilvánosság bevonásával legyen lezárva végre ez a téma. Iván Gábor IGe vilagnezet(qkac)index.hu

Címkék

Aion Alapítvány (2) áldozatok (1) aTV (2) Balog Zoltán (1) Bányai Éva (1) Bencze Gyula (1) BetBulls Kft (1) bioenergia (3) bioenergia mérő készülék (3) Boczán János (4) Daróczi Csaba Sándor (1) Daubner Béla (1) Egely György (18) egely kerék (16) Egely Kft. (2) egely wheel (12) egészségügyi minisztérium (2) Egészségügyi Továbbképző Intézet ETI (3) Élet és Tudomány (3) energy wheel (6) G.Harry Stine (1) Gráff Zoltán (1) Gyurcsók József (1) Harasztosi László (2) Hartlein Károly (2) Hraskó Gábor (3) index.hu fórum (1) Iván Gábor (8) Jakab István (5) Jankó Ferenc JFEry (3) Kapuváry András (1) karizmatikus.hu (1) kfki (1) kisérlet (7) krinolin (1) mágnesesség (1) Magyar Feltalálók Egyesülete (3) Magyar Szabadalmi Hivatal (1) Magyar Tudományos Akadémia (1) mai nap (1) memetika (1) Mérő László (1) nemzeti erőforrás minisztérium (2) nyílt levél (3) Para-kutatási Tudományos Társaság (6) parajfalók (2) Parapercek (2) Paulinyi Tamás (7) pedagógia (1) porfúziós reaktor (4) radiometer (1) Ragó Zoltán (2) Rauh Edit (3) Stahl Judit (1) stirling motor (1) szélforgó (4) Szentágothai János (2) Szintézis Egyesület (2) Szintézis Szabadegyetem (2) Szkeptikus Társaság (4) szponzorálás (1) Tűrhetetlen találmányok film (1) tv2 tények (1) Vágó István (3) Vámos Tibor (1) Vassy Zoltán (7) VekerdyTamás (1) videós kisérlet (6) vitalitás (8) vitalitásmérő (8) vitalitás jelző (1) Vivanatura online televízió (3) vízforgatás (2) Vizvári László (2) wikipédia (1) X-Aknák (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

2013.01.25. 23:50 Iván Gábor IGe

A porfúziós reaktor csak egy Uri Gellerhez méltó trükk

 

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó ( 2:15-től ) erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Amolyan Uri Gelleres. Illetve több is van, de most csak a legfontosabbat írom le, amellyel még nem találkoztam, hogy más is említett volna, de ha igen, akkor már többen vagyunk.

bűvésztrükk2.gif

Egyes bemutató videókban (8:45) a grafitszál viszonylag nagyobb majdnem 8-10 milliméteres darabban marad és egyértelműen látszik, hogy csak azt mozgatja a mágnes és a grafitszál csak tolja maga előtt a port.

Tehát nagyon nem véletlen, amit viszont már mások is kifogásoltak egy fórumon, hogy miért nem teszik a por fölé a mágnest? Azért nem, mert csak a kohászatilag kezelt grafitszálat vonzaná magához.

Gondolom ez érthető és leellenőrizhető, de ez még nem utal szándékos megtévesztésre, mert lehet butaságból, tanulatlanságból fakadó is. Viszont más videókban, főként a gömbüveges videókban a kiöntés előtt van egy teljesen felesleges mozdulatsor, ami a trükk lényege és az nagyon nem véletlen. A kiöntés előtt belenyúl egy eszközzel az üveggömbbe és kisebb darabokra töri össze a grafitszálat. Ami ugyancsak tolja maga előtt a port, de most, hogy már több apró darabban van, és ez így nehezebben észrevehető. A grafitszál kiöntés előtti összetörése már egyértelmű csalásra, szándékos megtévesztésre utaló cselekedet.

Most a dolgot nem cifrázom, videó részleteket sem szerkesztek össze miatta, mert a lényeget leírtam. Nézzétek meg ismételten, erre figyelve videókat és gondolkozzatok!

bűvésztrükk1.jpegA képre kattintva egy hasonló bűvésztrükköt láthatunk videón.

Kiegészítés 2019.02.13. ;  Egy írásom után kb egy évvel közzétett videóban egyértelműen látszik, hogy Egely kénytelen volt lereagálni valamiféleképpen a korábban itt leírt dolgokat. Tehát kihagyta a felvételből a grafitszál összetörését, ami egyértelműen lebuktatta volna. Magyarázkodott és ott éppen megállt a kamera, vagy kivágtak egy részt. Valószínű összedarálta közben, vagy eleve olyan technológiai feltételeket teremtett, ahol a grafitszál elporlad. A grafitszálat sem merte vizsgálni előtte mágnessel. // Az is kiderült közben, hogy a legtöbb grafitszálnál kohászati trükkre sincs szükség, mert nagy részük alap esetben is mágnesezhető.

1 komment · 2 trackback

Címkék: porfúziós reaktor


A bejegyzés trackback címe:

https://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/api/trackback/id/tr315044245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mikro népi vaskohók országa leszünk 2013.01.29. 21:14:03

Nano Porfúziós Reaktor világsiker, világszám. " Itt egy újabb ÖTLET a magyar gazdaság helyrehozására! " - Azaz Egely György megint kábít és átver. Ne dőljetek be neki! első verzió, ahol még nincs álcázva a népi mikro kohó .. amely számos díjat ...

Trackback: Nano porfúziós bűvésztrükk 2013.01.29. 21:13:36

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó ( 2:15-től ) erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Illetve több is van, de most csak a legfontosabbat írom le, amellyel ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2013.01.27. 12:18:56

Iván Gábor IGe
Itt valami nem stimmel. Jakab Pisti ilyesmit mond:"Egely György és csapata pályázott az Új Széchenyi terv kapcsán a MAG-nál és nyert 159 millió 876 ezer Ft-ot" Ezzel ellentétben a MAG nyilvántartás szerint ezt a MOTECH cég kapta és nem leltem sem Egely György, sem a Zöld Technika alapítványra adatokat a rendszerben. magzrt.hu/index.php
MAG
magzrt.hu
A MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ hivatalos weboldala. A MAG Zrt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a vállalkozói szféra és a vállalkozói környezet erősítését célzó Gazdaságfejlesztési Operatív Program közreműködő szervezete, valamint hazai forrású gazdaságfejlesztési pályázatok ke...
Tetszik · · Leiratkozás · Megosztás · 21 órája

Iván Gábor IGe Egy későbbi adásban (3:40-től) Egely Gyuri már összesen mindegy 250 millióról beszélt.
20 órája · Tetszik
Decsi Ernest Áh, Ön Iván Gábor? Az Ön nevével már találkoztam az Index Fórumán, kb. 10 éve, amikor a Karakuttyról írt. Ön szerint Egely is szélhámos?
13 órája · Mégsem tetszik · 1
Iván Gábor IGe Decsi Ernest: Nagyon sok Iván Gábor nevezetű van hazánkban, éppen ezért tettem hozzá édesapám harmadik nevét az én nevemhez. Ő Iván Miklós Elemér és én így Iván Gábor Elemér azaz IGE vagyok, de mivel a harmadik nevem csak pótlólagosan lett csatolva ezért az kisbetű, azaz IGe Az index fórumán valóban folytattam tömegbefolyásolási és különféle pszichológiai kísérleteket és a Karakutty valóban az egyik kísérletem része. Ettől függetlenül tudni kell, hogy rengetegen éltek vissza akkor is és ma is a nevemmel és csak eljátsszák, hogy ők én lennék. Ebben az esetben is a valóság érdekel, legyen az bármi. Ha Gyuri kütyüje működik, akkor az én tesztelésem csak megerősíti a működési elvét. Tehát ki kell állnia a kritikáimat. Egyébként fejlesztő mérnökként dolgoztam sokáig és gépek berendezések tesztelése és a fellelt hibák kijavítása is a feladatom volt. Egy kérés: a neten nagyon fura a magázódás.
8 perce · Szerkesztve · Tetszik
Iván Gábor IGe Decsi Ernest: "Ön szerint Egely is szélhámos?" Attól függ milyen szempontból nézzük. Már 12 évvel ezelőtt beszélgettem vele és leveleztem is segítőkészen, hogy az egely kerék egy tévedés és ne menjen bele ebbe a zsákutcába, mert akkor ez ártani fog a hazai tudományos para-kutatás egészének. Nem hallgatott rám. Pedig az egely keréknek néhány hónapon belül végleg befellegzett a szakblogomban feltárt adatok alapján. Az emberi agy képe önmaga becsapására is. Tehát ez lehetne egy jóhiszemű szélhámosság is. Mert egy hőerő gépész ekkorákat önbecsapással sem tévedhet. Ehhez már kell valamiféle szándékosság. A pszichológia bonyolult dolog és a Gyurinak volt egy súllyos kerékpár balesete is. Az is befolyásoltatta/hatja a tudatát. Összességében tehát én igyekszem emberileg mindent megtenni, hogy keressem a mentségeit az egyre egyértelműbb szándékos szélhámosságra utaló tettei miatt, de sajnos nincs rá jelenleg már módom. Minden lehetőségét eljátszotta, minden jóindulatomat kimerítette.
pár másodperce · Tetszik

www.facebook.com/groups/377751318969618/413202058757877/?comment_id=413358655408884&notif_t=group_comment
süti beállítások módosítása